Yritysesittely


Maarakennuksen perusteellinen ammattilainen

Vuonna 1965 perustettu Ab Tallqvist Oy tunnettiin vuoteen 1991 saakka perustajiensa Harry ja Ingvald Tallqvistin mukaan H&I Tallqvist -nimellä. Kun yrityksen muotoa muutettiin avoimesta yhtiöstä osakeyhtiöksi, muuttui samalla myös nimi. Alkusysäyksen yhtiön perustamiselle antoi aikanaan sopimus polttonestekuljetuksista SP:n (Oy Teboil Ab) kanssa. Kuorma-autoliikenne oli ennen yrityksen perustamista harjoitettu jo vuodesta 1952.

Alkuvuodet yritys keskittyi lähinnä hiekka- ja polttonestekuljetuksiin, ensimmäinen kaivinkone hankittiin 1971. Tällä hetkellä käytettävissä on n. 70 erilaista maarakennus- ja kuljetusyksikköä. Uusimmissa laitteissa on satelliittipaikannukseen pohjautuva mittaustekniikka, joka antaa kaivinkoneen käyttäjälle sentintarkkoja ohjeita. Vuonna 1977 yritys rakennutti uudet korjaamo- ja toimitilat Kokkolan Kvikanttiin.

Yritys 2000-luvulla

2008 Ab Tallqvist Oy perusti kolme toimialakohtaista tytäryhtiötä. Ab Tallqvist Infra Oy keskittyy maansiirtoon, Ab Tallqvist Rental Oy konevuokraukseen ja Ab Tallqvist Energy Oy säiliöautokuljetuksiin.

Vuonna 2019 Tallqvistin liikevaihto oli n. EUR 40 miljoonaa ja henkilökuntaa vajaa 200. Tällä hetkellä Tallqvist on yksi Suomen suurimmista yksityisomisteisista maarakennusliikkeistä. Yrityksen toiminta-alueena on koko Suomi ja lisäksi viemme osaamistamme myös lähialueille Eurooppaan.

Vuonna 2020 yritys uudisti liiketoimintojaan paremmin vastaamaan kysyntää ja sen tuomia vaatimuksia. Toimialafokuksen painottamisella yritys pyrkii tuottamaan asiakkailleen paremmin räätälöityjä ja muotoiltuja palveluita.

 

Arvot, missio ja visio

Ab Tallqvist Oy:n toimintaa ohjaa neljä selvää arvoa: ratkaisukeskeisyys, luotettavuus, muutoskykyisyys sekä käytännönläheisyys.

Tallqvistin missiona onkin rakentaa kestävää tulevaisuutta, vastuullisesti ja pitkäjänteisesti sukupolvelta toiselle.

Missiota ja arvoja seuraamalla ylläpidämme visiota siitä, että voimme olla toimija joka pyrkii yksinkertaistamaan ja suoraviivaistamaan toimintaansa yhdessä henkilöstön ja asiakkaiden kanssa, tehokkaasti ja taloudellisesti kannattavalla tavalla.

Yritys
Vahvuutemme