Perinteitä kunnioittaen.

Perinteitä kunnioittaen.

Yritysesittely - Ab Tallqvist Oy


Maarakennuksen perusteellinen ammattilainen

Vuonna 1965 perustettu Ab Tallqvist Oy tunnettiin vuoteen 1991 saakka perustajiensa Harry ja Ingvald Tallqvistin mukaan H&I Tallqvist -nimellä. Kun yrityksen muotoa muutettiin avoimesta yhtiöstä osakeyhtiöksi, muuttui samalla myös nimi. Alkusysäyksen yhtiön perustamiselle antoi aikanaan sopimus polttonestekuljetuksista SP:n (Oy Teboil Ab) kanssa. Kuorma-autoliikenne oli ennen yrityksen perustamista harjoitettu jo vuodesta 1952. Vuonna 1977 yritys rakennutti korjaamo- ja toimitilat Kokkolan Kvikanttiin.

Alkuvuodet yritys keskittyi lähinnä hiekka- ja polttonestekuljetuksiin, ensimmäinen kaivinkone hankittiin 1971. Tällä hetkellä käytettävissä on n. 70 erilaista maarakennus- ja kuljetusyksikköä. Uusimmissa laitteissa on satelliittipaikannukseen pohjautuva mittaustekniikka, joka antaa kaivinkoneen käyttäjälle sentintarkkoja ohjeita. 

Yritys 2000-luvulla


2008 Ab Tallqvist Oy perusti kolme toimialakohtaista tytäryhtiötä. Ab Tallqvist Infra Oy keskittyy maansiirtoon, Ab Tallqvist Rental Oy konevuokraukseen ja Ab Tallqvist Energy Oy säiliöautokuljetuksiin.

Liikevaihto on viime vuosien aikana vaihdellut 23-43 miljoonan euron välillä. Vakituista henkilökuntaa yritys on samaan aikaan työllistänyt 150-220 henkilöä. Yrityksen kasvu on tapahtunut tasaisesti omilla investoinneilla ja muutamalla yritysostolla niin, että kuulumme tällä hetkellä maamme suurimpiin yksityisiin maarakennusliikkeisiin. Yrityksen toiminta-alueena on koko Suomi ja lisäksi viemme osaamistamme myös lähialueille.

Vuonna 2020 yritys uudisti liiketoimintojaan paremmin vastaamaan kysyntää ja sen tuomia vaatimuksia. Toimialafokuksen painottamisella yritys pyrkii tuottamaan asiakkailleen paremmin räätälöityjä ja muotoiltuja palveluita.

Ab Tallqvist Oy:n toimintaa ohjaa neljä selvää arvoa: yhteistyöllä tuloksiin, luotettavuus, muutoskykyisyys ja käytännönläheisyys.

 

Rakennamme kestävää tulevaisuutta, vastuullisesti ja pitkäjänteisesti sukupolvelta toiselle. 

Yritys
Ota yhteyttä


Vahvuutemme