Tallqvist rakentaa kestävälle pohjalle


Rakennus- ja kuljetusalan päästöt ovat merkittäviä kasvihuonepäästöjen lähteitä globaalisti. Koemme Tallqvistilla, että alan toimijana meillä on velvollisuus kantaa kortemme kekoon päästöjen hillitsemisessä, siellä, missä se kulloinkin on mahdollista.

Valmistellessa 2023 saatua ISO14001 -ympäristösertifikaattia varten otimme työpöydälle kehyksen kasaamisen Tallqvist-yhtiöiden kestävälle kehitykselle, tavoitteena kirkastaa alkuun itsellemme ne osa-alueet, jossa tekemisellämme voisi parhaiten vaikuttaa kestävyystoimien läpiviennissä.

Global Reportin Initiative pohjana

Kun kasasimme työkirjaa, päätimme lähestyä aihetta muutaman eri viitekehyksen kautta, jotta taival olisi hivenen selkeämpää. Päädyimme lähtemään liikenteeseen GRI (Global Reporting Initiative) -raportointimallilla, josta pyrimme löytämään meidän PK-liiketoiminnalle sopivaa, riittävän kevyttä mittarikokoelmaa seurattavaksi ja varsin perinteisesti energiankulutus, vedenkulutus, jätteet ja päästöt päätyivät lautaselle seurantaan.

SDG:t eli YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Itse toimenpiteiden teemoitukseen haimme viitekehyksen YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Ne ovat joukko tavoitteita, joiden tarkoitus on antaa suuntaa kansainvälisen kehityksen tulevaisuudelle. Teemat kattavat muutakin kuin ympäristötavoitteet, ja valitsemamme kohdat heijastuvat arvojen kautta strategiaan, ja sieltä edelleen toimenpiteinä yritysvastuun kantamiseksi sen monissa eri muodoissa.

Laitoimme SDG-teemat ristikkäin arvoketjumme toimintojen kanssa ja tarkastelimme, mitä kullakin osa-alueella voi muuttaa konkreettiseksi tekemiseksi niin, että saamme tavoitteita asettettua. GRI:n tarjoaman mittariston avulla voimme näin myös seurata tavoitteiden toteutumista.

Onko tämä olennaista ja entä raportti?

Tallqvist suoritti vuoden 2023 lopulla olennaisuusanalyysin, jonka avulla saimme tukea sille, että olemme tunnistaneet kestävän kehityksen teemat suhteellisen hyvin liiketoimintamme näkökulmasta, ja sen myötä myös vahvistui että sovellettu GRI-mittaristo on sellaisenaan toimiva tällä erää, muiden hallinnollisten mittareiden ohella.

Emme Tallqvistilla ole CSRD-kestävyysraportoinnin piirissä mutta olemme tunnistaneet, että useampi meidän sidosryhmän edustaja on. Näin ollen olemme luoneet tiekartan, joka tähtää siihen, että vuosi 2024 on ensimmäinen vuosi, jolloin Tallqvist-yhtiöt tuottavat kestävyysraportin. Tavoitetta on tukenut jo olemassa oleva raportointi-infra mutta myös uudet investoinnit pilvi- ja IT-infraan tiedonkeruun parantamiseksi entisestään. Tulevaisuuden visio on, että työkalut skaalautuvat pienillekin projektikokonaisuuksille, ja otanta on riittävä eheän kokonaiskuvan maalaamiseksi Tallqvistin kestävyystyöstä ja sen tuloksista.

tallqvist tiekartta kestävä kehitys

Maalla ja merellä - kestävästi

Tiedostamme, että kestävyydellä tarkoitetaan muutakin kuin ympäristöasioita. Koemme kuitenkin, että suurin jalanjälki on peräisin meidän ohjastamasta raskaasta kalustosta. Kokkolan maaseudulta ponnistavana yrityksenä koemme ymmärtävämme maankamaraa varsin hyvin – satamarakentaminen rannikoilla on vuosien varrella opettanut myös myrskyisten merten saloihin. Mainitusti tiedostamme, että tekemisellämme on suuri vaikutus – myös hyvässä. Pyrkimyksemme Tallqvistilla onkin, että tienoot ovat paremmassa ja kestävämmässä kunnossa työmaalta lähtiessä kuin sinne saapuessa.


Haluatko tietää lisää Tallqvistin kestävyystyöstä?

tallqvist christoffer

Chrsitoffer Tallqvist

Kehitysjohtaja

+358407234970

[email protected]



Vahvuutemme