"We're digging it - are you?"


Tallqvist on toiminut Suomalaisella rakentamisen kentällä jo lähes kuuden vuosikymmenen ajan. Juuret kun ovat maalla olivat myös rekrytointimenetelmät yrityksen alkuaikoina varsin maanläheiset: mikäli Tallqvistille mieli töihin aloitettiin Kokkolan Kvikantin maatilan askareista, ja näin ikään sitten yrityksen perustajalle Harry Tallqvistille syntyi kuva siitä, että josko kandidaatista olisi maansiirtohommiin.

Vuosien saatossa harjoittelijoita, kesätyöntekijöitä ja vähän pidempiaikaisiakin työntekijöitä on Tallqvistilla työskennellyt. Tasaisen ammattiosaajien virran vakiinnuttamiseksi Tallqvist on julkaissut vuodelle 2021 Tallqvist Trainee -työharjoitteluohjelman joka on suunnattu alan korkeakouluopiskelijoille ja kestää sovelletusti Toukokuusta Elokuuhun. Tarjolla on ikkunapaikka erilaisten, pääasiassa infra-alan, projektien maailmaan, jossa ammattilaisen opastuksella pääsee työskentelemään alan osaajien kanssa. Kokonaisuudet räätälöidään sopiviksi maantieteellisesti harjoittelijoiden näkökulmasta ja myös harjoittelijoiden osaamis- ja vahvuusalueet huomioidaan henkilökohtaista harjoitusohjelmaa laatiessa. Tarjolla on mm. tarjouslaskentaa, projektityöskentelyä, hankevalmistelua.

Mutkatonta ja käytännönläheistä

”Olemme suunnitelleet Tallqvist Trainee -ohjelman siten, että ohjelma tarjoaa opiskelijoille mutkattoman ja käytännönläheisen väylän tutustua infra-alan töihin”, sanoo Tallqvist konsernin toimitusjohtaja Gina Tallqvist. On äärimmäisen tärkeää, että me yrityksenä voimme tehdä osamme lisäämään kiinnostusta infra-alaan, sillä uusia vetovoimaisia tekijöitä tarvitaan aina, lisää Tallqvist.

Kouluttautumisen näkökulmasta infra-alalla työllistyy verrattain hyvin ja osaavalle henkilöstölle on kysyntää. Ohjelmalla Tallqvist haluaa sekä nostaa kiinnostusta infra-alaa kohtaan että tarjota alan opiskelijoille kädet saveen -tyyppistä kokemusta alan monimuotoisista projekteista, sekä projektien vaihtelevuudesta keskenään.

Monipuolista tekemistä

Trainee ohjelmaa aktiivisesti mukana suunnittelemassa ollut projektipäällikkö Andreas Högnabba lisää, että käytännön kokemus on koulutuksen ohella hyvinkin tärkeää. ”Itse olen kiitollinen siitä, että olen Tallqvistilla työskennellessäni saanut kokeilla monia eri tehtäviä ja sitä kautta saanut laajan, kokonaisvaltaisen ymmärryksen infra rakentamisesta. On myös mukava päästä jakamaan sitä kokemusta ja tietoa mitä on karttunut uusien innokkaiden opiskelijoiden kanssa”.

 

Oletko alan opiskelija ja haluat haastetta kesään? Nyt ei tarvitse välttämättä ihan navetasta aloittaa, riittää että täytät hakemuksen tästä.

 

Lisätietoja ohjelmasta saa Gina Tallqvistilta 0400 562 290.Vahvuutemme