Ääretöntä asfalttia ja kuluneita renkaita


Tallqvist on varsin monipuolinen infraurakoitsija. Teemme töitä montuissa, teillä, vesistöissä ja kaupungeissa. Puhutaan infrarakentamisesta mutta myös väylärakentamisesta. Kaikki tekemämme työ tähtää sujuvampaan ihmisten mutta myös niiden ohjastamien ajoneuvojen sujuvaan liikkumiseen.

Joskin Kotimaisten kielten keskus nostaa väylän ihan ensimmäisenä merenkulkutermiksi antaa se sille myös synonyymiksi reitin; tiet jotka johtavat kaupunkiin. Lisäksi mainitaan myös kevyen liikenteen väylät, golfradan väylät ja uittoväylät. Näitä kaikkia Tallqvist on ollut mukana rakentamassa.

Aina tiet eivät kuitenkaan johda kaupunkiin taikka niistä pois. Joskus asfalttipinta luikertelee päämäärättömästi vaihtelevassa ympäristössä ja saavuttaa, hetken kuljettuaan, yhtymän kohdassa josta se lähtikin. Tätä kutsutaan maaliviivaksi.

Vailla päämäärää näitä väyliä ei kuitenkaan ajeta. Tämän todisti vuonna 2018 kaudella Tallqvistin tukema ratamoottoripyöräilyn Road Racing -kuljettaja, Stone Racing- tallin Kokkolalainen Miika Viiperi, joka sijoittui kolmanneksi Super Stock 600 -sarjan Suomen Cupissa menneellä kaudella joka nosti hänet Finnish Superbike -mestaruussarjaan kaudelle 2019.

Vaikka määrätietoistuus ja tekniikka hipoisi taivaita joutuvat nekin kovalle koetukselle jos ajorata ei ole kunnossa. Saattoipa niin raskaan liikenteen kuljettajalta kuin tavan kevyen liikenteen käyttäjältäkin päästä jokunen ärräpää kun rengas sanoi itsensä irti johtuen huonosti hoidetusta liikenneväylästä.

Voit seurata Miikan edesottamuksia Facebookissa klikkaamalla tästä. Toivotamme Miikalle kisaonnea tulevalle kaudelle, olemme menossa 100% mukana!

Jätetään ajoradoista huolehtiminen ammattilaisille niin, että kuljettajat voivat keskittyä itse ajamiseen.Våra styrkor